Bästa YouTube-kanalerna inom cykling

YouTube är en fantastisk källa till information och underhållning i allmänhet, och för cykelrelaterat innehåll är det inget undantag. Det finns näst intill oändligt med videomaterial om allt som hör cyklar och cykling till. Oavsett om du behöver ta reda på hur du justerar bakväxeln eller om du bara ska titta på Brandon Semenuks senaste edit, så kan du vara säker på att det finns på YouTube.

För mig fungerar YouTube till stor del som inspiration och motivation kring cykling. Vissa dagar ser jag ett klipp och blir direkt sugen på att själv sticka ut i skogen och cykla för allt vad tygen håller. Andra dagar är jag inte alls sugen på att cykla själv, men kan ändå känna ett behov av att ta del av cykelmaterial av någon form och då fungerar YouTube-klippen perfekt.

Här nedan har jag listat de kanaler som jag själv prenumererar och kollar regelbundet på, utan någon inbördes ordning. Listan uppdateras med jämna mellanrum. Hör gärna av dig med tips på kanaler om du tycker att jag missat något guldkorn!

Berm Peak

Berm Peak Youtube-kanal

Berm Peak drivs av Seth Alvo och är det nya namnet på kanalen som tidigare hette Seth’s Bike Hacks. På kanalen får man bland annat följa bygget av en liten bike park/trail center runt Seth’s hus och ta del av diverse produktrecensioner.

https://www.youtube.com/c/SethsBikeHacks

GMBN

GMBN Youtube-kanal

GMBN, Global Mountain Bike Network är en av de allra största cykelkanalerna på YouTube och är en del av ett större nätverk av kanaler – GCN, Global Cycling Network. Här blandas underhållande och inspirerande videoklipp med mer handfasta tips för att bli en bättre cyklist.

https://www.youtube.com/user/globalmtb

Scotty Cranmer

Scotty Cranmer är en BMX-cyklist med en massa X-Games-medaljer i bagaget. För ett antal år sedan kraschade han olyckligt med cykeln vilket gjorde honom näst intill förlamad. På kanalen bjuds det på förstklassig BMX-cykling och en stor dos galenskaper från hans vänner, samtidigt som Scotty själv sakta men säkert börjar kunna cykla igen.

https://www.youtube.com/channel/UCxS2lX7728bTnmK1t21bYlA

Max Fredriksson

Max Fredriksson är en av Sveriges främsta slopestyle-cyklister och tävlar i den absoluta världstoppen i Crankworx och FMB World Tour. På kanalen får man följa Max och vapendragaren Theodor Gawelek både när de cyklar till vardags i Sverige och på tävlingar ute i vida världen.

https://www.youtube.com/c/MaxFredriksson

Happyride

Happyride är nog för de flesta cykelintresserade inte så förknippat med YouTube, utan snarare med hemsidan Happyride.se och deras reportage, tester, nyheter och inte minst diskussionsforumet. På YouTube-kanalen släpps det dock emellanåt både cykeltester, tekniktips och olika former av videoreportage. Väl värt att kolla in!

https://www.youtube.com/channel/UCuTJm7niEdA3CuBWdpm0_Zw

Red Bull Bike

Red Bull Bike behöver kanske knappast någon närmare presentation. Det är enligt mig personligen den bästa producenten av högkvalitativt cykelinnehåll. Allt från livesända världscuptävlingar i XCO och downhill till extremt välproducerade edits och dokumentärserier.

https://www.youtube.com/channel/UCXqlds5f7B2OOs9vQuevl4A

BKXC

BKXC

BKXC drivs av MTB-cyklisten Brian Kennedy som tar sina tittare med på fantastiska cykelturer. Den största delen av materialet är av POV-karaktär, och är enligt mig det bästa av sitt slag på YT.

https://www.youtube.com/channel/UC3DFdy_qc-cqgKCyQTHLGzA

Matt Jones

Matt Jones är en professionell MTB-cyklist som cyklar för Red Bull. Innehållet på kanalen kretsar kring hans egen cykling och byggandet av diverse hopp och andra features.

https://www.youtube.com/channel/UCXEuQ_O6BUWwhVhcMyXNHgg

Pinkbike

Pinkbike är ett gigantiskt cykelcommunity med nyheter, tester, bilder och videoklipp kring allt som har med cykling och MTB att göra.

https://www.youtube.com/channel/UC2GIHZpQiJy-8286f4lj_cg

Fabio Wibmer

Ännu en Red Bull-cyklist på listan. Fabio Wibmer är ett välkänt namn inom MTB och en av de mer kreativa personerna när det kommer till cykling och filmskapande.

https://www.youtube.com/user/fabwibmer

BCpov

Som namnet avslöjar är BCpov en kanal med point-of-view-fokuserat innehåll.

https://www.youtube.com/channel/UCp6ZQ6TtOcqcANny0t8Fufw

UCI

Internationella cykelförbundets officiella YouTube-kanal. Består till största del av tävlingscykling av olika slag, men det förekommer även intervjuer och porträtt av cyklister.

https://www.youtube.com/user/ucichannel

The Athertons

The Athertons drivs av Dan, Gee och Rachel Atherton. Här släpper de vlogg-material, videoklipp från tävlingar och en massa annat cykelrelaterat.

https://www.youtube.com/user/AthertonRacingUK

Danny MacAskill

 

Danny MacAskill ägnar sig åt en slags fusion mellan street- och trial-cykling. Han slog igenom med sin edit ”Inspired Bicycles” 2009 och har sedan dess släppt allt mer galna klipp med jämna mellanrum.

https://www.youtube.com/channel/UC9kOkY1nYc0uADWRiRH64Rw

Vilka YouTube-kanaler är dina favoriter inom cykling?

Kategorier Tips

Lämna en kommentar